måndag 9 november 2009

Festen är slut och ljuset är släckt.

http://hd.se/helsingborg/2009/11/05/laes-allt-om-muf-skandalen/

För er som inte orkar klicka på länken kommer här en kort sammanfattning.
Moderata ungdomsförbundet i Helsingborg har blivit tagna av ungdomens nykterhetsförbund med att servera billig sprit till de som kom ditt inte bara medlemmar även de under 18 år.

Min Kommentar: Detta är inget nytt alla föreningar och förbund har svårt att värva nya medlemmar och antalet medlemmar är avgörande för hur stora bidrag man kan få, fler medlemmar = mer i bidrag. Tar vi SSU skandalen för några år sedan så var deras metod att låta gamla medlemmar stå kvar i registren även de som inte betalat någon ny medlemsavgift och de som var långt över pensionsåldern.
MUF:s fester och billig sprit var deras sätt att hålla medlemsantalet uppe men jag anser att de lagar som finns på området måste följas = ingen sprit till personer under 18år. Av vad jag har hört har denna kultur funnits inom MUF ända sedan 70-talet komikern Henrik Schyffert berättar i sin föreställning "Ett tal till nationen" att han aldrig var politiskt aktiv eller intresserad som ung men han var med i MUF pga. de hade de bästa festerna.
Summan av det hela sladden till stereon är utdragen, spriten konfiskerad och ljuset släckt nu börjar baksmällan göra sig påmind.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar