torsdag 29 oktober 2009

Praktikanter och företagen.

http://hd.se/helsingborg/2009/10/26/praktikplatser-slaar-ut-anstaellda/

För er som inte orkar klicka på länken så kommer här en kort summering.
Praktikplatser slår ut anställda vilket betyder att företagare säger upp fast anställd personal och tar in praktikanter för att utföra dennes arbetsuppgifter.

Min Kommentar: Om man tänker logiskt på detta och är handlare med egen butik så tror jag inte att man säger upp personal när man har praktikanter. MEN risken är mycket stor att timanställda inte kallas in vid sjukdom eller semester hos den övriga personalen, och när befintlig personal väljer att gå till annat jobb så ersätts inte platsen. Utan man kan ha tre praktikanter som utför dennes arbetsuppgifter i stället. Jag är inte förvånad om man som praktikant genom arbetsförmedlingen kan vara på samma butik i över två år. Detta är bara ett sätt för handlaren att öka sin egen vinst som slutligen hamnar i hans egen ficka genom aktie utdelning om denne har butiken som aktie bolag. Vi vet ju alla att där finns ingen brist på klienter hos arbetsförmedlingen. Ännu ett sätt för den borgerliga regeringen att för sköna statistiken hos arbetsförmedlingen inför kommande val. Inget nytt under solen.

1 kommentar:

  1. Hej

    jag läste artikeln om praktikanter som blir förnedrade, för tillfället är jag praktikant och får gå gennom det du skrev fast mycket mer, jag vet inte om jag kan anmäla företaget för slavarbetet som jag går gennom eller komentarerna som svartskalle.
    skulle bli tacksam om du hjälpte mig till rätt ställer för driva detta vidare för det är ett helvete jag går gennom, tack vare ams. jag som är utbildad fotograf och silversmed.


    tack i förhand

    SvaraRadera