lördag 12 december 2009

Har vi gått tio år tillbaka i tiden?

http://hd.se/landskrona/2009/12/10/sa-tanjer-landskrona-kommun-pa/

http://hd.se/landskrona/2009/12/10/det-ar-bra-att-ga-upp-i-tid-pa/

För er som inte orkar klicka på länken kommer här en kort sammanfattning: Enligt de styrande i Landskrona ska socialbidragstagare i kommunen vara i någon form av sysselsättning 30 timmar per vecka och de säger att de har stöd i lagen men kan inte hitta paragrafen när de blir ombedda att ta fram den. Många av socialbidragstagarna har fått sitta framför datorer i kommunens regi och söka jobb sex timmar per dag fem dagar i veckan.

Min kommentar: Att vara aktiv och ge något tillbaka till samhället är i grund och botten bra, men att låta människor sitta i sex timmar per dag och söka jobb samt vara tvingade till att söka ett visst antal jobb per dag är helt absurt. Detta var något som jag vill minnas var populärt i slutet av 90-talet. Det fungerade ganska dåligt då också. Detta är anser jag något som är mycket snarlikt det man får göra hos arbetsförmedlingen om man har hamnat i deras jobb&utvecklingsgaranti där ska man ha telefon kontakt med tjugo arbetsgivare per månad skriva ner namn, adress, telefon nummer samt kontaktperson på företaget man har varit i kontakt med. Tjugo kontakter i månaden är inte så svårt men när man ligger i månad tre och ska hitta vettiga företag som matchar ens utbildning eller erfarenhet att kontakta då blir det genast svårare.
Så varför då inte låta socialbidragstagare eller de som är i slutet av jobb&utvecklingsgarantin eller sjukskrivna(som orkar.) gå ut och gå med gamla människor som sitter på ålderdomshem två - tre dagar i veckan det är åtminstone meningsfyllt och man ger något tillbaka till samhället. Målet när man inte har jobb måste ju vara att få ett hel eller deltidsarbete och att söka jobb samt gå på intervju måste ju ha prioritet nummer 1.

2 kommentarer:

 1. Läste i HD att du skulle ställa upp för PP i Helsingborg, men efter att ha kollat bloggen undrar jag om de skrivit fel kommun - med alla dessa inlägg om Landskrona verkar det som om ditt fokus inte är på Hbg. Förutom detta ger inte bloggen ett 100% seriöst intryck med ett antal skrivfel, avstavningsfel och annat som stör gemene man vid läsning - detta kan ge större problem i seriösa frågor än vad de flesta skulle tro...

  Med tanke på de viktiga frågor PP representerar hoppas jag du kan finna fokus på Hbg i din blogg och andra media, samt att du tar till hjälp någon inom PP (eller utanför om du kan) som åtminstone har baskunskaper inom media, marknadsföring och PR...

  För övrigt önskar jag från utlandet lycka till inför valet, och hoppas du tar mina kommentarer på allvar...

  SvaraRadera
 2. Hej
  Tack för dina synpunkter jag uppdaterar bara bloggen när jag har synpunkter på något jag läst eller hört. Kommunikation med PP medlemmar gör jag främst via medlems utskick inte via bloggen.
  Artikeln i HD var ett resultat av att PPs styrelse centralt (enligt min åsikt) gick till media för tidigt om vilka regioner samt kommuner som ska ställa upp i valet. Det är först denna vecka (V6)som flera viktiga beslut har blivit tagna att vi kommer att ställa upp i kommunvalet.
  MVH
  Peter Johansson KL för PP Helsingborg

  SvaraRadera