fredag 10 september 2010

Vilka relationer får man ha i kommunpolitiken?

http://hd.se/landskrona/2010/09/05/allt-tajtare-band-mellan-sd-och/

För er som inte orkar läsa länken kommer här en kort sammanfattning:

Ett kommunalråd för folkpartiet får under ett fullmäktige möte ett sms ifrån en annan ledamot ifrån ett annat parti, detta sms fotograferas av en fotograf på läktaren. Av innehållet i smset kan man utläsa att där finns en trevlig och avslappnad vänskaps relation utanför fullmäktige.

Där i finns en intressant frågeställning kan man ha en vänskapsrelation med en annan ledamot utanför ens eget parti eller de partier man samarbetar med?

Det anser jag att man bör få ha att inte få lov att ha det gör att kommunpolitiken liknar ett dagis där ledamöterna är hållna i strupkoppel och en vi och dem mentalitet råder. Där får gärna vara en hård och grov men ändå saklig ton i fullmäktige salen men utanför bör ändå normal hyfs och artighet råda.

Detta anser jag är en tunn linje mellan privat liv och parti liv som tidningen balanserar på när de både publicerar foto och artikel om detta.

Men detta är egentligen inget nytt under den politiska solen. FP:s Lars Lejonborg berättade i ett tv-program kort om ett tillfälle när alla partiledarna var samlade till fest hos dåvarande vänster ledaren Gudrun Schyman på Österlen. Så kort och gott där finns gott om vänskaps relationer i riksdagen också mellan valen.

MVH
Peter Johansson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar