onsdag 8 december 2010

Vill unga inte ha vanliga jobb längre?

Efter att ha sett dokusåpor som ”Ung och bortskämd” ”Bartenderskolan” ”Lyxfällan” osv. Så är där en tanke som slår mig, vill personer 25 år och yngre inte ha vanliga jobb längre? Det verkar som om de hellre deltar i en dokusåpa vilket av vad jag förstått betalar runt mini mi lönen vilket är runt 15-16000kr i månaden före skatt + en del andra omkostnader beroende såpa man väljer att vara med i. Det verkar som folk hellre lägger ut sitt privatliv eller har sex i tv för möjligheten att för några månader bli kändis.

Sen när blev att vara kändis ett yrke? Det verkar som om favorit yrkena idag för yngre personer är skådespelare/skådespelerska, sångerska/artist, modell, designer, bloggare, kändis eller stjärna.

För att bli stjärna måste man vad jag vet först vara mycket bra på sitt jobb till exempel skådespelare och först när man gjort ett bra jobb i en film eller tv serie så blir man stjärna.

För att bli kändis måste man först ha gjort något som uppmärksammas främst av media till exempel i en dokusåpa, men om man inte är med i en fortsättning av denna så dör kändisskapet ut efter cirka sex månader efter det sista avsnittet man medverkat i visats på tv. Allt som man sen gjort i denna kommer alltid finnas kvar på nätet och eventuella repriser i tv år framöver.

Att bli modell är att alltid bli bedömd på sitt utseende, har man inte varit utseende fixerad förut så är chanserna mycket goda att man blir det.

För att kunna försörja sig som bloggare är något väldigt få förunnat i Sverige. Jag pratade för ett tag sedan med en bekant om detta och vår gissning var att där är kanske max sju stycken bloggar i hela Sverige där de personerna kan försörja sig på heltid med sitt bloggande.

Vad är det då för fel med att ha ett vanligt jobb eller vill alla leva ett James Bond liknade jetset liv?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar