söndag 16 januari 2011

Hej då 2010 Välkommen 2011!

Vad kan vi då förvänta oss av 2011?

Det ska bli spännande att se om bankerna genom för amorteringskrav hos alla deras bolån kunder eller bara de nya. Hur som helst ingen av bankerna vill vara först ut i detta startfält, vilket kan göra att deras bolån kunder flyttar sina lån till en annan bank. Alternativet är att gemensamt komma överens om amorteringskrav men det luktar kartellbildning så det är svårt. Sista alternativet är att låta regeringen komma ut med sådana regler men det är minerad mark hos vilket parti som helst, precis som att få lov att göra avdrag för räntekostnaden i deklarationen. Hur som helst så tror jag att vi kan se fallande bostadspriser framöver.

En såpa som kommer att fortsätta är Assange affären detta har hanterats mycket dåligt av åklagaren ifrån början och hanteringen bör vara under all kritik. Den ena åtalspunkten är sexuellt ofredande är detta en klapp på stjärten eller bröstet så har den massmediala uppmärksamheten och åklagarnas hantering sprängt alla rimlighetens gränser. Det andra är våldtäkt är det så att han är oskyldigt så är det en stor tragedi inte bara för honom själv och kvinnan inblandad utan även för det svenska rättsväsendet. Är han skyldig så måste han få ett lämpligt straff och kvinnan på så sätt någon form av upprättelse men hanteringen av detta fall av de svenska åklagarna är en parodi på rättvisa att först lägga ner fallet för att ta upp det igen.
Hur som helst såpan fortsätter med stor sannolikhet långt in i 2011.

Det som får mig att tro att här skulle kunna vara politisk inblandning och på tryckning i det hela är att jag läste att båda kvinnorna snabbt efter blev sjukskrivna. Den svensk som under det närmaste året skickat in ansökan om sjukskrivning till försäkringskassan vet att deras handläggnings tid är upp till fyra månader och i de flesta fall mot slutet av dessa fyra än i början. Så man kan onekligen börja undra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar